هر سال، رستورانها، رستورانها و نویسندگان غذا – من در آخرین گروه هستم – سعی میکنند فهرست سالانه 50 بهترین رستوران جهان را مانند برگهای چای، جستجوی روندها یا حداقل یک موضوع منسجم بخوانند. اما مانند سال های گذشته، نسخه 2014 که در اواخر ماه گذشته در لندن اعلام شد، منطق متحد کننده را به چالش می کشد.
رستورانهایی که فهرست کامل ۱۰۰ رستورانی را به خود اختصاص دادهاند، از بار غیررسمی و غیررسمی دیوید چانگ، موموفوکو سم بار گرفته تا نمونهی خوشمزه آلن دوکاسه، لویی چهاردهم، در موناکو را شامل میشود.
1. نوما، (کپنهاگ، دانمارک). هزینه یک وعده غذایی دو نفره بدون شراب: 600 دلار.
نوما پس از از دست دادن رتبه برتر در سال 2013 (در سه سال گذشته رتبه اول را در اختیار داشت)، این روزها به تمام سیلندرها شلیک می کند. این رستوران که در یک انبار قدیمی شکار نهنگ قرار دارد، زادگاه غذاهای «نوردیک جدید» است که تنها بر مواد موجود در منطقه متکی است. اما امروز، این رستوران بسیار فراتر از روزهای اولیه خود از خولان دریایی و گلسنگ گوزن شمالی است.
شام این روزها ممکن است با یک سرمه کامل، پر از آب تخمیر شده آن و حوصله با نی شروع شود، به طوری که ظاهر و طعم آن مانند نوشیدنی نارگیل باشد. این غذا ممکن است از طریق ایبلسکیورز – نوعی سرخ کردنی سنتی دانمارکی – که با سس تهیه شده از ملخ تخمیر شده استفاده می شود و با دسری از پوره سیب زمینی، بادام و آلو پایان می یابد.
عجیب به نظر می رسد، اما به نوعی ردزپی و خدمه اش موفق می شوند همه چیز را خوشمزه کنند. و همچنین بسیار لذتبخش: نوما به ارائه خدماتی که ممکن است درگیرترین و جذابترین خدمات در جهان باشد، ادامه میدهد.